Capsuli(e)-tes de llum

20.2.08

En un món de somnis, somniar és plantejar futuribles realitats. Potser alguns somnis no són pas tant llunyans com podria semblar, potser algunes de les idees són més dessitjos sense fons que ficcions impossibles.

A l'actualitat, són molts els llocs on podem trobar dissenys o "concepts". Molts d'ells son idees futurístiques de les que potser algún dia podrem gaudir però que ara per ara semblen massa llunyanes. D'altres simplement son dissenys amb poc futur comercial però amb una visió simpàtica que ens porta a somniar.

Capsuli son unes càpsules lluminoses que es carreguen amb unes cèlules solars. Les Capsuli venen en el típic format de chapa plena de pastilles, amb una placa solar a la capcelera i un led dins de cada una de les petites capsuletes.

Cada càpsula es connecta a l'emboltori amb un petit electrode colocat a un extrem. La llum solar carrega les pastilles d'energia que després es tornarà a transformar en llum a través del led que porten dins.

L'interruptor? bé podrien iluminar-se al alliberar-se de l'emboltori, però la gent de Yanko pensen en tot i han plantejat un interruptor que connecta la càpsula al girar els dos extrems de la mateixa, com si volguesim desmuntar-la per buidar el seu contingut (això ens va molt bé als que no aconseguim empassar càpsules).

Un somni? un disseny? Trieu per vosaltres mateixos. Jo seguiré pensant que la majoria de les idees només necessiten que algú les tiri endevant. Per cert, i aprofitant la ronda de grans preguntes, algú sap com funciona el tema "concepts"? L'autor d'un disseny (un dibuix sense més), té algun dret sobre l'invent si algún dia es porta a terme? I si es tracta d'una idéa de negoci? Va.. que segur que entre tots vosaltres algú en té una mica d'idea...

3 comentaris:

Jo es que no els hi acabo de veure la utilitat...

Carlos Luna ha dit...
dimecres, de febrer 20, 2008  

Son aquells invents d'utilitat dubtosa. Una llum que necessita llum per fer llum.. no deixa de ser un estri complicat d'entendre.

Però s'ha de reconèixer que és MOLT ATRACTIU!! això sí!! ;P

Goshi ha dit...
dimecres, de febrer 20, 2008  

Els autors d'idees, més enllà del reconeixement moral, no tenen cap reconeixement si no s'els aprova anteriorment i paguen una patent.
És bo que el pensament segui lliure i que a qualsevol moment es pugui reinterpretar.Les patents també tenen data de caducitat.
Encara que sembli que no vé a tò, recordeu que no sempre 2+2=4.

dimecres, de febrer 20, 2008  

Publica un comentari a l'entrada