Mor l'inventor del futbolí

18.2.07

La meva segona EPA va cap al blog de la Carol. No no! res de favoritismes, simplement m'ha fet adonar d'aquelles petites coses que et passen per alt.

Després de la mort del fundador de la Chupa Chups.. He de dir que aquesta és la notícia que més trist m'ha posat en els darrers anys. Potser són tonteries meves, però els que em coneixeu ja sabeu que sóc aficionat a les curiositats.

Alejandro Campos Ramírez, conegut amb el nom d'Alejandro Finisterre, ens deixava el dia 9 de setembre als 87 anys. Potser ni un nom ni l'altre us dirà gran cosa, però Finisterre serà sempre recordat per ser l'inventor del futbolí.

A vegades és trist que se't recordi pel fet més insignificant de la teva vida, però qui no ha fet mai un futbolí? Malgrat tot, Finisterre va viure una vida digna de fer una pel·lícula. Gallec estudiant a Madrid, corregint treballs de cursos inferiors per pagar-se els estudis, víctima d'una bomba nazi. A l'hospital, a Montserrat, va idear el futbolí però l'acabaria patentant a Barcelona al 1937. Després exiliat a França, Ecuador (on va fer algunes partides amb el Che), Mèxic (després de ser segrestat i que després protagonitzés el primer segrest aeronàutic de la història), Zamora..

Finisterre va ser l'inventor també del primer pasafulles de partitura accionat amb el peu, dedicat a la pianista de qui es va enamorar. Després diran que la gent coneguda té vides interesants..

1 comentaris:

I va perdre la patent quan es va exiliar, i molta gent es va aprofitar apropiant-se l'invent!!!

Merci per l'EPA...TOT UN HONOR!!! ;)

Carol ha dit...
diumenge, de febrer 18, 2007  

Publica un comentari a l'entrada