Digues adéu al teu GRUB [MBRFIX]

5.9.08

Sí, a vegades la vida dona moltes voltes i pel que sigui (per patòs, per poruc o per practicitat) algun dia et trobes que has de desmuntar un flamant Linux del teu pc.

El meu cas és senzill. Un dia se'm va ocórrer regalar-li un eeePc a la Carol. El petitó és genial, de veritat! però quan estàs acostumat a fer servir un ordinador de veritat, el sistema operatiu amb icones facilones es fa ferragós.. Així doncs que "ni curt ni pereixós" el senyor es fica mans a l'obra per instal·lar-hi Xubuntu. Tothom coincideix en que és la millor opció i millor posar-ho ara que encara no li hem agafat carinyo al Xandros.

Sembla que la instal·lació ha de ser senzilla. Es tracta de descarregar-se el eeexubuntu, en CD Live. Arranquem l'ordinador amb el CD Live, fiquem el nostre pendrive al PC i instal·lem el sistema operatiu com si es tractés de qualsevol disc dur. I sí, resulta senzill però com que un és un mandrós, va triar la opció fàcil enlloc de fer-ho a mà des del terminal.

Amb les preses, sincerament, no sé ben bé què vaig fer al tancar el portàtil (amb el que vaig fer tota la operació) però hi va quedar el GRUB instal·lat reconeixent el pendrive com a disc dur.

[Pels nous, el GRUB s'instal·la en el sector d'arrancada i aquest sector no es pot esborrar ja que sempre ha de tenir un gestor per arrancar l'ordinador, així que si vols recuperar l'arranc directe del teu Windows has de tornar-hi a gravar el sector d'arrancada de Windows.]

Abans aquestes coses no se'm resistien... FDISK /MBR i llestos!! però on és l'Fdisk? Doncs els senyors finestretes ja no l'hi posen. Hores buscant un Fdisk, el trobo i no és la mateixa versió. En trobo altres però no em permeten executar l'ordre. Segueixo buscant i començo a llegir meravelles d'Ultimate boot disc... però a tot això, quan l'arrenco i em veig perdut arribo fins a un fil que em senyala una opció senzilla, planera i genial.

MBR Fix és un programa de DOS que fa de Fdisk. Una simple línia "MBRFIX /DRIVE 0 FIXMBR" i ja tenim el sector recuperat. El meu portàtil torna a la vida i ja puc tornar a jugar amb el meu pendrive perquè no sé que vaig fer malament que els ordinadors me'l reconeixen però no l'eeepc.

3 comentaris:

Sempre va be tenir un Hirens Boot CD a mà :P

divendres, de setembre 05, 2008  

Res... que aixoes el que passa quan els amateurs intentem prendre-us la feina als proffessionals eh!

Ja me'n estic sortint! Properament farem un post!

Goshi ha dit...
dissabte, de setembre 06, 2008  

Així s'aprèn... a base d'errades :P

dilluns, de setembre 08, 2008  

Publica un comentari a l'entrada