Les línies Nazca

5.6.08

Les línies de Nazca són un seguit de línies que formen figures més o menys elaborades. Veient la fotografia pensareu que tampoc n'hi ha per tant però el tema té més suc del que sembla.

Fullejant una revista (que molts ja haureu intuït) he vist un petit reportatge referent a les línies de Nazca. La part curiosa d'aquests dibuixos és que només son visibles des del cel degut a les seves dimensions mastodòntiques.

No està clar l'origen d'aquestes formacions tot i que es diu de tot al respecte. Sigui com sigui, els dibuixos no deixen de ser espectacular. Així doncs, se m'ha ocorregut la originalíssima idea de buscar-los al googlemaps i, com no, algú havia tingut la mateixa idea i em va facilitar molt la feina.

Els dibuixos Nazca son patrimoni de la humanitat declarat per la UNESCO des del 1994. No esta clara l'antiguitat exacta dels dibuixos però s'atorga a la cultura Nazca que van habitar aquesta regió peruana entre el 200 a.c. i el 700 d.c. Sembla ser que l'objectiu d'aquests dibuixos podria ser ritual ja que s'hi han trobat diferents ofrenes en els estudis de camp que s'hi han pogut realitzar. Es parla també de significats astronòmics (degut a que part dels dibuixos son simples línies que uneixen uns dibuixos amb altres encreuant-se entre elles. Els més agosarats han arribat a parlar d'orígens extraterrestres.

Com diria el company Carlos Luna...
Bola extra: Algunes fotografies: L'aranya, l'ocell, l'au fragata, el condor, el mico, mapa general...

1 comentaris:

A mi m'ho va enganxar el Camarada.

Per cert, has vist Indiana Jones IV? Les linies de Nazca son una de les 1654826 coses que apareixen en aquesta pel·licula.

Carlos Luna ha dit...
diumenge, de juny 08, 2008  

Publica un comentari a l'entrada