L'arquitectura dinàmica de Fisher

27.6.08

Abans d'ahir veia a la tele unes breus imatges en algun noticiari que parlaven d'un edifici giratori. La meva curiositat es va donar per satisfeta ràpidament quan vaig trobar quatre coses del tema. Seguin la signa de les fotografies que es poden trobar per internet, finalment vaig anar a parar a la plana del creador. La plana de l'arquitectura dinàmica de David Fisher.

Sempre he trobat apassionant el món de l'arquitectura. Els arquitectes son una mostra continua de superació. Els límits entre l'arquitectura, la tecnologia, l'art... son cada dia més invisibles.

David Fisher, és l'ideòleg d'uns edificis realment espectaculars. Les "Rotating towers" son edificis en moviment. Sí, tal i com ho sentiu. Aquests nous gratacels deixen de ser un bloc de formigó inmòvil per esdevenir una part en moviment més del paisatge urbà.

Molts pensareu que això és ciència ficció, que es tracta només d'una idéa però no! El projecte ja té noms i cognom. El nom seria Dubai i el cognom, per ara, és Moscou.

L'altre gran dubte és com es pot fer moure tal massa de formigó? Aquests edificis son realment espectaculars. Es construeixen al voltant d'una base cilíndrica. Els pisos, prefabricats a Itàlia, s'enlaire d'abaix cap amunt en un temps deu cops menor al que es trigaria a edificar un gratacels normal. Entre pis i pis, unes turbines eòliques serveixen per generar l'energia necessària per l'edifici i part dels edificis del voltant (per tant, es tracta d'un edifici verd).

Què més puc dir-vos per deixar-vos bocabadat?? que el cilindre central serveix d'ascensor no sona prou impressionant si no diem que et pots pujar el teu cotxe fins al teu apartament, no?

Ara només cal esperar a veure si s'acaba a temps perquè l'Alain Robert els pugui escalar...

3 comentaris:

Ufff... Si les reunions de veins ja són prou dures ara, imaginat quan algú es pogués queixar de que el veí de dalt gira per fer-li la guitza, etc...

Carlos Luna ha dit...
dissabte, de juny 28, 2008  

Edificis en moviment? ummm... això hauria funcionat per les Torres Bessones..

Javi Suárez ha dit...
dissabte, de juny 28, 2008  

Carlos: o perquè el pis de dalt gira més ràpid que el meu?

Javi: jajajajaja ja veig les torres esquivant avions!

Goshi ha dit...
dijous, de juliol 03, 2008  

Publica un comentari a l'entrada