Trojan Coffe pot

18.1.07

Entre 1990 i 1991 (depenent de la font), un grup d'informàtics de l'Universitat Cambridge (amb Quentin Stafford-Fraser com a encarregat del manteniment del web) va inventar-se, sense adonar-se'n un dels perifèrics més de moda en l'actualitat, la webcam.

Farts de recórrer passadissos i baixar escales per arribar a la planta inferior (la sala Trojan), per acabar adonant-se que la cafetera era buida, van dissenyar un programa per controlar una càmera que seria l'encarregada de vigilar el cafè (el que fa la mandra...). La webcam, que va començar emetent 3 imatges per minut va acabar fent-ho un cop per segon fins l'estiu del 2001 quan la mundança del Departament d'Informàtica a unes noves instal·lacions van acabar amb la vida de tot un mite d'internet. Els científics afirmaven haver rebut visites, fins i tot de nord americans i japonesos que travessaven l'oceà només per veure aquest objecte de culte (la cafetera!! no pas la càmera).

La cafetera va ser donada al Museu Britànic (segons la majoria de fonts) i venuda recentment pel módic preu de 4771 euros a la prestigiosa revista Spieger Online.

Podria estar buscant coses sobre el tema tota la nit.. però un és humà i té certs límits, així que us deixo una mica d'espai perquè hi fiqueu cullerada vosaltres als comentaris.

P.D. Post inspirat en la tetera de Utah de Guillem.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada