Projecte linux (III)

25.12.06

Aquest article ja està escrit íntegrament en Linux. Us explicaré com arribar a aquesta fase. Finalment la meva decisió va ser Kubuntu. Al darrer article teniu l'enllaç per descarregar-vos la ISO del Edgy. Ara doncs, us intentaré explicar una mica com arribar a desesperar-vos amb un sistema operatiu nou al punt en que em trobo jo d'una manera senzilla.

Cremeu el CD i deixeu-lo al reproductor de CD. Torneu a arrancar l'ordinador i feu que arranqui des del CD. Això normalment ho feu mitjançant el menú d'arrancada (en el meu cas, clicant F11 quan arrenca l'ordinador). L'ordinador us demanarà quatre dades referents a l'idioma o el teclat i iniciarà el Live CD. Ara tindrem l'opció de fer.lo servir de manera interina o bé instal·lar-lo.

Instal·lar Kubuntu és relativament MOLT SENZILL. Clicarem sobre l'icona d'Instal·lar. A partir d'aquí només haurem de seguir 6 pantalles per a enllestir.

A la primera pantalla triarem l'idioma en que volem instal·lar. Entre els idiomes, podrem triar el català gràcies a la tasca de gent com Softcatalà que es dediquen a traduir des de distribucions senceres a programes concrets.


A partir d'aquí seguim el menú pels passos dos (fus horari), tres (configuració del teclat) i quatre (nom i contrasenya). En el primer ens demanarà la ciutat més propera per ajustar el fus horari. A la segona ens demanarà la configuració del teclat, hi ha una configuració especial pel català (que no sé en que consisteix, si algú sap el que és, cap als comentaris!) que trobareu dins de l'apartat d'Espanya. I al quart pas ens demanarà el nom, la contrasenya i el nom que volem donar a l'ordinador. És curiós poder posar el teu nom real en un sistema operatiu, sense pors de que t'acusin de lladre o pirata.

Aquí arribem al moment "delicat", el cinquè pas és seleccionar el lloc on instal·larà Linux. En el meu cas vaig triar un disc dur buit per no carregar-me res Tot i així si voleu conservar Windows (com és el meu cas) i no teniu un disc dur lliure podeu particionar el disc dur de windows i en teoria no perdreu cap informació.


En el cas que sigueu usuaris avançats podeu editar manualment la taula de particions. Aquí podreu triar el disc dur i crear una partició nova pel vostre linux. Però aneu amb compte i si no sabeu el que esteu tocant no modifiqueu res o ho podríeu perdre tot.

Si heu seguit tots aquests passos amb èxit la darrera pantalla serà només de confirmació. Una estoneta més i sereu ja usuaris de linux.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada