Pedra, paper...

27.3.07

Janken o Jakenpo és el nom japonès que rep el joc aquí conegut com a "pedra, paper o tisores". A països com el Brasil o Perú encara se l'anomena amb la nomenclatura japonesa degut a que el van importar directament dels immigrants japonesos.

És curiosa l'importància que pot arribar a tenir aquest joc aparentment trivial. Gràcies a Kirai.net descobreixo que fins i tot existeix un campionat del món.

Fins aquí podria semblar un simple joc, però després segueixes llegint i arribes a Juegos de ingenio... i llegeixo que, a part de ser un joc divertit també és una eina importantíssima. Sí sí! heu llegit bé! IM POR TAN TÍ SSIMA!!

Un jutge molt catxondo va fer realitat aquells desitjos inconfessables de tot magistrat. Davant d'un absurd plet va escollir la solució salomònica. En aquest cas no es tractava de tallar un nen en dos, la decisió va ser obligar als advocats a jugar una (1) partida de pedra, paper, tisora, el guanyador seria també el guanyador del judici.

Sembla divertit i curiós.. però i si a més ens hi juguessim els quartos? Sembla ser que una empresa japonesa també en va fer-ne ús en no saber quina casa de subhastes triar. Així doncs, Sotheby's i Christie's s'enfrontaren al Janken. Els primers van triar pedra, per triar! mentre que Christie's va encarregar un estudi que va acabar seguint el consell de dos fills d'onze anys d'un dels seus executius.

Tothom sap que sempre has de començar amb tisores. Pedra és obvi i tisores guanya a paper. Si hi ha empat i s'ha de jugar de nou t'has de mantenir en tisores. Tothom espera que canviïs a pedra.


Christie's va triar tisores i va guanyar la pugna. T'atreveixes tu a jugar?

Deliris de Goshi de dimarts, de març 27, 2007  

2 comentaris:

impresionant no? és molt xula la nova visualització! Felicitats ^^

Anònim ha dit...
dimecres, de març 28, 2007  

Gràcies! feia dies que no et veia per aquí ;)

Goshi ha dit...
dimecres, de març 28, 2007  

Publica un comentari a l'entrada