El raïm per cap d'any

29.12.06

S'atansa la vetllada màgica, l'última nit de l'any, la nit de les campanades. No és màgic? Aquell moment tant especial en que creuem l'any, deixem enrere dotze mesos de moments irrepetibles i iniciem un any nou disposats a omplir-lo com qui omple una copa de cava.

De fet, la maniobra de les campanades, és només una maniobra de confusió. Sí, si us pareu a pensar-hi, les campanades sonen a les 0:00. A partir d'aquest moment comença aquella peculiar cursa per sobreviure a l'ingesta de dotze gotims en un temps pre-establert. És curiós també com aquest temps pot variar depenent de la quantitat de queixes del públic i del canal que estiguem mirant al televisor. Perquè no ens enganyem, per uns minuts tots estem més units que mai, catalans i catalanes, espanyols i espanyoles, gallecs i gallegues, bascos i basques, tots units davant del televisor. Són sense dubte uns del minuts més televisius de l'any (entre la reposició de la película dolenta de torn i gala de l'humorista del moment).

Però bé.. al que anàvem. Les campanades son només una maniobra de confusió, comencen a les 0:00 i al acabar esclata el goig i l'alegria. Tots celebrem que en aquell precís instant comença l'any, però pocs ens adonem que l'any ja fa estona (el temps que duren dotze campanades) que rutlla i que, a més, el comencem enmig de la patètica escena de les campanades.

Moment patètic al meu gust personal, però no vol dir que no tingui el seu encant. L'avia tossint i escopint l'últim tros de raïm. La tieta amb la boca plena, llàgrima en ull, celebrant emocionada que aquest any ho ha aconseguit. El gos ignorat que intenta rosegar algun fruit sec que ha caigut a terra... No us sembla un curiós inici d'any? En aquells moments portem prop d'un minut d'any en que ens hem dedicat a engolir, a beure i a mirar la tele! Quin millor resum de les festes nadalenques?! tot comprés en aquells patètics instants màgics.

Si tu ets dels que troben poc emocionant menjar els dotze gotims per cap d'any, potser t'interessarà més veure com es pot crear plasma gràcies al raïm, amb un microones.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada