Beta Blogger

14.11.06


Sóc força reaci als canvis i més quan hi apareix la paraula BETA pel mig. Així que primer he fet una ullada per saber què duia de bo aquesta nova versió del Blogger.

La nova versió ens migra directament tots els "posts" sense que haguem de fer res manualment. La principal opció que ha incorporat blogger és la d'afegir i gestionar etiquetes als nostres articles, facilitant-ne la classificació i posterior recerca. S'ha de dir que ha estat l'opció que més m'ha cridat l'atenció i una de les que ha fet decantar la balança. Però també ens dona la possibilitat de fer blogs privats (que només podran visualitzar els usuaris seleccionats). Permet fer noves entrades des d'un telèfon mòbil (via MMS o mail). I, un altre pes pesat és que a partir d'ara disposarem d'un editor de plantilles WYSIWYG, que simplement funciona arrossegant nous elements sobre la plana de manera totalment visual. Finalment, beta blogger et donarà la possibilitat d'editar fàcilment els articles o l'aspecte dels elements de la nostra taula directament des del visionat de la plana.

Sorprèn que al demanar el canvi a la nova versió beta et demani que l'asocïis a un compte Google o que en el seu defecte en creis un. Però tot queda explicat ràpidament si anem directes a jugar amb el sistema d'etiquetes ja que aquesta funció ve heretada directament de Gmail, tant gràfica com funcionalment. La nova opció et permet classificar cada article amb més d'una etiqueta fent després més dinàmica la cerca.


Però per què fins ara no podíem crear etiquetes a blogger i de cop i volta això ha canviat?? Fins al moment, blogger crea pàgines estàtiques cada cop que fem un article. És per això que en la versió clàssica ens veiem obligats a actualitzar el blog cada cop que fem alguna passa. Amb beta blogger això no succeeix perquè les dades passen a guardar-se en una base de dades. D'aquesta manera les planes es creen cada cop que el nostre navegador les sol·licita fent la navegació més àgil i creant així noves possibilitats.

A més, per si tot això fos poc, blogger recomana l'us de Firefox, i això sempre fa il·lusió, no creieu?

2 comentaris:

eren de necessitat ja les etiquetes, és molt més fàcil trobar coses així que amb l'arxiu, a més pots fer un seguiment de les diferents coses, com per exemple de cultura, música, etc... no sé perquè no ho han fet abans, segurament han perdut gent per no haver etiquetes. Tot i així més val tard que mai!

Anònim ha dit...
dimarts, de novembre 14, 2006  

Tens raó, quan vaig plantejar-me el blog vaig decidir-me per blogger per la seva simplicitat. Però el gran problema que sempre he tingut ha estat la classificació dels arxius. Així els llitats els havia de fer totalment a mà.

Altres com els nois de Sospechosos habituales van optar per crear-se les seves pròpies etiquetes per fer servir directament el google com a "classificador".

Ara han encertat.. però encara van un pel enrere en comparació amb altres sistemes com pot ser worldpress, no? Tu què dius?

De totes maneres segueix sent un blog senzill de fer servir i, ara, a més tens opcions més potents per als que ens agrada tocar una mica l'html (ni que sigui per carregar-nos la plana :D).

Goshi ha dit...
dimarts, de novembre 14, 2006  

Publica un comentari a l'entrada