Mentos + Coca cola

25.8.06

Bé, es tracta d'un vell experiment. Jo suposava que tothom sabia què passava quan ficaves un Mentos dins d'una ampolla de Coca Cola... O en aquest cas, 200 litres de Cola amb 500 mentos de menta. Però avui he descobert que encara hi havia gent aliena a l'experiment.

Curiositat: Resulta que aquest video és una reproducció de les fonts del Bellacio de Las Vegas. Sí, el mateix d'Ocean's Eleven (si no recordo malament), o del que es parla sobint al CSI Las Vegas.




Però lluny de limitar-me a posar-vos el video, en aquest cas intentaré explicar-vos per què tenim aquests geysers al juntar els dos productes. Bé, una explicació és la química, doncs diuen que la goma aràbiga que porten els Mentos fa trencar la tensió superficial de la soda, fent que el dioxid de carboni alliberi ràpidament bombolles. Això fa que es produeixi espuma d'una manera violenta. L'altre part de la explicació és la física. Aquesta part ve a dir que quan tens un líquid amb una supersaturació de gas (com la soda un altre cop), aquest gas té tendencia a lliberar-se en petits punts, petits racons o ruperficies rugoses. El Mento sembla fet a mida per aquest propòsit doncs està fet de microscópics raconets ideals perquè s'alliveri el gas i es produeixi espuma.

Ara peró, la sensació sembla que és fer volar ampolles de cocacola gràcies al mateix mètode. Fins i tot s'ha creat una comunitat al respecte!!


Deliris de Goshi de divendres, d’agost 25, 2006  

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada