Google "denunciat" per homenatjar a Joan Miró

24.4.06

Fins als mismísims de les societats de drets d'autors que només busquen enriquir-se fàcilment.

Estic d'acord que la vida d'artista és molt dura i molt mal recompensada, tant económica com socialment. Però es que un s'acaba cansant de veure barbaritats esperpèntiques com la última gran aparició en contra del Google.

Dijous el més important buscador del moment, va voler homenatjar al pintor Joan Mirò (mort el mateix dia, de 1983 a Palma de Mallorca) amb un dels seus típics logos on s'hi podia veure una recreació d'una pintura mironiana. L'iniciativa, ben acollida per tothom, no va agradar a la societat que guarda els drets del difunt pintor que van demanar que es retiré inmediatament perquè presumptament violava els drets d'autor de l'artista.

Un es planteja on acabarà tot això? Els autors (músics, pintors, artistes en general) comencen a negar la difusió dels seus treballs? així quina mena de reconeixement esperen, només l'económic? Doncs em sap greu.. però sense reconeixement social no hi ha reconeixement económic. Així que aviat, enlloc d'exposar obres d'artistes als museus anirem a veure artistes, doncs amb mesures com aquestes l'extinció és propera.

Evidentment Google va enretirar el logo d'inmediat. Ara, espereu que l'imatge de l'art català quedi gaire ben parada de portes enfora? Algú espera algun altre homenatge a cap pintor o artista d'aquí?

[Llegiu tota la noticia aquí]

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada