Relaxa't, flueix!

29.4.06

I entre tant estrés, tanta rivalitat, tantes preses i tanta violencia, sempre hi ha d'haver un moment de relaxació. Flow és un joc relaxant en que has de conduir un petit bitxet que ha de menjar altres cosetes rares per creixer. Tot plegat fluint en un món blau turquesa amb una musiqueta d'allò més "Caldea"!

Dirt Bike 2

Ja sabeu allò de "quien avisa.." Tornem a la meva inexplicable passió pels jocs de trial. Avui us penjo el Dirt Bike 2.

Aquest és més a l'estil "anem a la muntanya". Els paisatges son més "reals" tot i que maniobrabilitat és una mica més complicada. Hauràs de dedicar una estona a acostumar-te a la màquina, però un cop fet només cal habilitat.

S'ha de dir també que les fases no son sencilles i que a partir de la quarta o la cinquena, els fons a vegades es barregen amb el nivell i fan més complicada la teva tasca.

Video contra la SGAE

28.4.06

Com que aquí no ens agrada buscar merder, ni actuem mai de mala fe, ni tant sols tenim opinions própies simplement ens fem resó del que volta per internet.

I avui, ves per on, mireu que ha anat a parar a la meva pantalla? Sembla ser que algú ha fet un video-crítica sobre la SGAE. Sembla que aquest algú que ha fet el video està molt emprenyat pels cànons, que considera (sempre des de la seva opinió), pel que es desprén, que son abusius. Sobretot molt curiosa la frase de: "i què serà el proper?? un canon sobre els bolis? per si sens ocorre copiar la lletra de les cançons??"

Aquesta opinió (que tenen els creadors del video) sobre la SGAE, tot i que sembla que no és minoritària, podria ferir les sensibilitats dels dirigents de la societat.. així que pot ser que aviat esborrin el video. A mode de curiositat, i perquè reflexioneu sobre les idees aquí expresades, no us el perdeu!



Aix! com costa escriure quan surt la paraula SGAE en un post...

Dos videos dos [o com tornar a la feina :(]

Dues curiositats d'última hora abans que comenci de nou la meva penosa existéncia. Via TechEBlog ens arriben dos videos que m'han estat irresistibles.

Ja sabeu tots la meva incomprensible passió per aquests homenets baixets d'ulls mig clucs. Jo quan sigui gran vull ser com ells, tenir tot el temps que vulgui per perdre fent experiments d'aquells que només ells es plantegen. Doncs, per què baixar les escales quan un robot ho pot fer per tu??



Però no no!! aquí no acaba la historia. I es que no tinc son ni ganes d'anar a dormir. Quan dius a algú que pases les estones mortes jugant a l'Unreal (sí, aquell joc del 2004 que segueix competint amb els més nous!!) es pensen que sóc agresiu, sangonós i que m'agrada la violéncia gratuïta. Ara començo a entendre algunes cares...
Però res de tot això és veritat, i ens ho demostren els nois de Red and Blue amb un simpàtic videoclip d'una increible historia d'amor!! No us el perdeu!

El vol de l'home ocell

27.4.06

L'ésser humà, des dels temps més antics, sempre ha sentit la necesitat d'explorar altres fites. La terra se'ns ha quedat petita i volem volar cap al cel! N'hi ha que ja ho han aconseguit.



El millor del video, la cara de xuleria amb que la noia controla el seu avió. Un record veien a aquest senyor...

Aquesta és la història
d'un que volia ser ocell,
volia saltar muntanyes
i amb els abres barallar.
La gent se'l mirava, nena
no t'ho pots imaginar,
els cabells li tapaven la cara,
tenia lleuger el caminar.

El braç mecànic [com ficar la piloteta al foradet]

Aquest cop no es tracta de cap gran trencada de closca. Només heu d'agafar la piloteta blava i durla fins al foradet abans que s'acabi el temps i sense tocar cap obstacle. No sembla gaire complicat, no?

La cosa es va posant emocionant quan apareixen més obstacles, obstacles en moviment, piloteta en moviment, foradet en moviment. Ostres! si sembla que estiguem parlant d'altres coses.

Sigui com sigui, a veure que tal els teus reflexos i si algú aconsegueix passar el nivell 20 que m'avisi com ho ha fet als comentaris.

Apunteu bé!

We will Rock you!!

26.4.06

Gràcies als companys de "Sospitosos habituals" ahir trobava un video que havia vist fa algun temps. Pels que no ho sabieu, un dels meus grups preferits (d'aquells grups atemporals) és Queen. I tot i que una de les millors versions que he sentit és la que van fer en Robbie Whiliams i els excomponents de Queen (BSO Destino de caballero), la més simàtica sense dubte és aquesta!!

Sou els meus idols!!



Primer van ser els de Google Video amb el seu concurs de "playbacks", ara YouTube ha agafat el relleu. Només cal que agafeu la càmera, cliqueu sobre el vostre reproductor mp3 i...

Prohibit fumar

Com pot ser que la gent encara es queixi perquè no els deixen fumar dins d'una botiga, o en un restaurant?? El tabac mata i és molt lícit que cada un vulgui triar la seva forma de morir. El que no és normal és que els no fumadors haguem d'aguantar el fum dels qui es volen suicidar.

Fem-ho una mica més gràfic. Tu tens una pistola i et vols volar la tapa del crani (mira, hi ha gent per tot), segur que no vindrà ningú a dir-te que això no es pot fer. Al contrari, segur que molts correran carrer avall. En canvi, si treus la teva pistola al mig de carrer i comences a disparar indiscriminadament contra gent que vol viure, segur que abans que no te'n hagis adonat tindràs un desplegament policial d'aquells mai vists (on és la poli quan algú aparca davant del meu gual??).


La situació per exemple a Tokio i algunes altres ciutats del Japó és diferent. Està PROHIBIT FUMAR AL CARRER. Fins a l'extrem que en algunes zones s'habiliten habitacles, com el de la foto, per a fumadors o zones de cendrers. Doncs la norma és que "no es pot fumar mentres camines". Sí, ja ho sé.. aquests japonesos son curiosos. I ara quí és el xulo que es queixa per la llei anti-tabac?

Bike Mania!

25.4.06

Els que em seguiu des de la primera época d'aquest web ja sabreu la meva debilitat cap als jocs d'aquest tipus. A la resta potser us sorprén que dediqui les meves estones lliures a intentar emular al dinosaure Jordi Tarrés (és més de la meva época que d'Adam Raga).

Així doncs, comencem amb la que us auguro que serà llarga llista de jocs de trial i altres histories amb emulació de grabetat real.

Recordeu que aquests jocs son cosa de paciencia i perseverancia. A veure si us en sortiu! I si no aconseguiu passar una fase, calma.. ja sortirà.

Bert [un dibuix entranyable]

Aquests dies he descobert un dibuixant de tires cómiques molt original. Sino... jutgeu vosaltres mateixos!

Google "denunciat" per homenatjar a Joan Miró

24.4.06

Fins als mismísims de les societats de drets d'autors que només busquen enriquir-se fàcilment.

Estic d'acord que la vida d'artista és molt dura i molt mal recompensada, tant económica com socialment. Però es que un s'acaba cansant de veure barbaritats esperpèntiques com la última gran aparició en contra del Google.

Dijous el més important buscador del moment, va voler homenatjar al pintor Joan Mirò (mort el mateix dia, de 1983 a Palma de Mallorca) amb un dels seus típics logos on s'hi podia veure una recreació d'una pintura mironiana. L'iniciativa, ben acollida per tothom, no va agradar a la societat que guarda els drets del difunt pintor que van demanar que es retiré inmediatament perquè presumptament violava els drets d'autor de l'artista.

Un es planteja on acabarà tot això? Els autors (músics, pintors, artistes en general) comencen a negar la difusió dels seus treballs? així quina mena de reconeixement esperen, només l'económic? Doncs em sap greu.. però sense reconeixement social no hi ha reconeixement económic. Així que aviat, enlloc d'exposar obres d'artistes als museus anirem a veure artistes, doncs amb mesures com aquestes l'extinció és propera.

Evidentment Google va enretirar el logo d'inmediat. Ara, espereu que l'imatge de l'art català quedi gaire ben parada de portes enfora? Algú espera algun altre homenatge a cap pintor o artista d'aquí?

[Llegiu tota la noticia aquí]

Pigolympics!

Benvinguts als Pigolympics!!

I no es que siguin unes olimpiades on els participants no fan servir les dutxes, vesteixen roba bruta i compteixen al millor pet o millor erupte. No!! res més lluny del que el nom ens indica. Es tracta d'unes olimpiades on els seus roses participants representen als seus respectius païssos.

Futbol, natació o curses, son algunes de les proves que hauran de passar els nostres entranyables porquets.

Ai ai ai! m'estic cansant només de veure'ls córrer! Pobrets, ells mai us ho farien!

[Video clicant sobre la foto]

Portes a mida [a mida que vas passant]

Avui m'han donat els projectes visats. Jo tant preocupat aquests dies per quines portes posava, la ditxosa corredera del menjador, que si aluminis o fustes i van els japonesos i es munten l'invent del segle...



Realment, no hi ha qui els iguali! Aquí pensariem: "per què necesito una cosa així??", allà simplement pensen: "què més podriem fer-li?"

XGL imagina't el futur

Sempre m'ha cridat molt l'atenció el sistema operatiu LINUX. Però la falta de temps i els problemes de standars sempre m'han aturat el pas.

El més a prop que he estat va ser la meva dura batalla amb Ubuntu. És una distribució molt maca, amb un entorn gràfic força intuitiu (similar a windows). Però acostumat a fer servir tot allò que vull amb el finestretes, em costava molt haver d'utilitzar les coses a l'estil Linux (cridant-les com a root si volia que em deixés fer i desfer).

Tot i així encara tinc copies d'Ubuntu (si algú en vol que m'ho digui) i ganes de seguir descobrint coses. I després de videos com aquest.. encara més! Aquí podeu veure una nova X (entorn gràfic) de Linux.

Heroi de pa sucat amb oli


Fent la típica ruta pels webs d'interés us he trobat una cosa interesant. Si més no és curiós. Bueno... a simple vista pot semblar fins i tot cutre. Bé, no es que ho sembli... es que els gràfics són el que són.

Eh! però quina manera de vendre és aquesta!!? Us deixo un joc curiós i adictiu. Segur que us hi enganxeu. Al més pur estil Dragon's Lair.

I es que a vegades, les apariencies enganyen.


Heu d'anar clicant allà on us diu, però si no ho feu a temps el vostre/nostre heroi patirà un final no desitjat...

Anti-violents!!

23.4.06


Com que no vull que se m'acusi de fomentar la violencia si penjo un joc d'aquells en que l'únic objectiu és trobar 15 maneres de matar al teu jefe i com fer-ho més sangonosament, he decidit posar-vos quatre coses indispensables (a part d'unes tisores ben esmolades) per passar l'estona.

Així doncs, tirem del bagul dels records per trobar les quatre coses que us heu de dur obligatoriament a una illa deserta (avui, demà ja en triarem unes altres):

Un excel·lent test d'intel·ligència [no és broma] [130]
Una tira de Mafalda
La foto del meteosat del dia
I les curiositats matemàtiques amagades a Futurama

Però, no em direu que mai, en un moment d'escalfor, no haurieu matat al pesat del vostre jefe?? Ben mirat, millor a l'ordinador que en persona, no??

Ajaxsketch [editor gràfic online]

I en la mateixa linia del navegador online que podia obrir i grabar documents en format word, open ofice, pdf... Ara també tenim l'editor gràfic online. Podras obrir qualsevol fotografia del teu ordinador, retocar-la (això sí, limitat d'eines) i tornar-la a grabar.

Tens la possibilitat de crear cuadrats, rodones i altres formes, canviar l'opacitat, escriure text... No és gaire cosa més que el Paint del Finestretes, però què més es pot demanar online?

The Increible Machine

22.4.06

Si vols fer com aquests genials japonesos o bé tens molt de temps lliure i unes grans dosis de Bricomania o bé t'ho prens amb calma i dediques 12 minuts de la teva estressant existéncia a mirar aquest video i aprendre com ho fan ells...



Si encara així no et sents realitzat. Si vols ser el protagonista. Si tu ets d'aquells que no té prou amb mirar la tele i menjar crispetes. Si ets dels que no es perdien cap invent del TBO... Aquí et donen l'opció d'esprémer el teu cervell!

Eps! que no n'has tingut prou?? que t'has quedat amb GANA de més? Doncs, aquests japonesos aprofiten qualsevol oportunitat per complicar-se la vida i fer-nos l'estona més entretinguda!



Però aquest fenómen que molts heu conegut gràcies a l'aunci d'Honda, deu realment el seu nom al dibuixant Rube Goldberg i el seu personatge "Professor Lucifer Gorgonzola Butts"...

La font del profesor Escher

De visita pel TechEBlog m'he trobat una cosa curiosa. De mans del gran geni de les matemàtiques, Escher!, a les dels petits i sempre intrigats japonesos. No sé com s'ho fan aquesta gent que sempre tenen temps per fer aquelles cosetes intrigants que ningú entén...



També podeu trobar infinitat d'articles (des de samarretes a calendaris) aquí! Si encara no sabeu què regalar-me pel proper aniversari, sant o tió.. ja teniu on triar!

La manteta amb braços


Qui no havia somniat mai amb una manteta amb mànigues? Ideal per mandrosos!

Podras canviar la tele sense treure't la manta de sobre. Podras jugar a la consola. Seguir navegant per aquest web sense aixecar-te del sofà (bé, si el teu teclat inhalambric t'ho permet). Llàstima que aviat arribarà l'estiu i ens caldria alguna cosa una mica més lleugera. Però ara que m'he de fer la caseta, si no sabeu que regalar-me no ho dubteu dos cops!!

Música en blanc i negre

Avui, el meu petit tribut als Blues Brothers, amb dues peces seves. Però també Aretha!! (que epr cert també va colaborar en la película dels Blues Brothers), Marvin Gaye.. i altres.

Si voleu fer una mirada enrera, si us agrada la música en blanc i negre, avui teniu una llista de música pendent!

Avast [antivirus gratuït]

21.4.06

Fins fa un temps, jo també era dels que diuen que els virus només t'afecten si tu els obres. De fet son probrames que fan coses quan els executes, com tot... Però amb els nous sistemes d'internet la cosa canvia. Cokies, spiders, troyans...

Cada cop son més els animales que volten per l'autopista de la informació. Així que fa uns dies vaig decidir que necesitava un antivirus. Però quin?

Panda ja l'havia provat a casa i sincerament es menja els recursos per no fer res. A la feina fem servir el Norton i, tot i que no l'he pogut experimentar gaire, està força bé. Però l'havia de comprar, i ja sabeu la mandra que fa això.

Així que avui, voltant per aquests móns, ha arribat a les meves mans la solució. Avast és un antivirus potent (a l'estil de Norton o millor) que no menja massa recursos i, el millor de tot, gratuït per a us doméstic o no comercial. Com passa amb tot, primer baixe per provar. Ja no et fies de res. Però aquest cop ha tret bona nota. Així que si a ningú se li ocorre enviar-me un brot de la grip aviar, us aseguro que estic ben protegit!!

La piloteta [o com matar l'estona a cops de raqueta]


Com una cosa tant simple pot ser tant entretinguda? Me'n recordo de quan jugava a tenis taula, aquelles hores i hores mortes picant la piloteta, intentant que no caigués. Sempre arribava algú i et demanava que li pasesis.. però la teva experiencia et deia que li cauria al segon cop (i així passava).

Si creus que tens un control excel·lent, clica i clica per evitar que caigui la pilota (sembla absurd, no? ja veuras..)

Ajaxwrite [procesador de texts online]

T'acabes de carregar l'ordinador i encara no has trobat la caixa del teu word?? Estas fent servir un Linux per primer cop i no t'aclares amb res més que amb el Firefox?? Ets un d'aquells cracks de l'informàtica a qui li agrada remenar (i per això t'has carregat el word) les coses que trobes pel teu disc dur?

Bé, sigui com sigui, si necesites un procesador de texts online, aquí tens l'oportunitat. Només funciona amb Firefox (amb la consola java instal·lada) però he de suposar que ets prou intel·ligent com per no fer servir aquella cosa d'en Bill Finestretes.

L'esport és perillós

20.4.06

Aquests dies de vacances els hauria d'aprofitar per córrer una mica o el genoll no se m'arreglarà mai... però es que acabo de fer una volteta pel Youtube i se m'han passat les ganes de muntar la cinta... Em sembla que millor em poso el xandal i surto una estona al carrer.


El xapuces!

Els que em coneixeu entendreu que estigui esmaperdut, sobresaltat!!

Mai un joc m'havia arribat tant al cor com el que avui us porto. No us el perdeu. Mai heu desitjat ser un crack de les manualitats?? (NO!! NO D'AQUEST TIPUS DE MANUALITATS MALPENSATS) .

Presumeixes d'arreglar les cosetes de casa? Ets el rei del bricolatge? Tu ets dels que sap fer de tot? Series capaç de convertir una casa antiga en tot un loft de disseny??

Demostra-ho AQUÍ

Radio Blogs [una mica de música a la teva vida]


L'altre dia arribava a les meves mans una adreça interesant. Fins ara havia vist molts blogs. Més convencionals, més divertits, minimalistes o exclusius. Havia vist fotoblogs. Ara ve la moda dels "you tube" i els "google video"...

Però què me'n dieu d'un "radio blog"??
Sí sí!! jo vaig fer la mateixa cara, però la cosa funciona.

Al web et donen totes les eines perquè et fabriquis el teu propi blog musical. Només t'has de descarregar les eines (dins d'un arxiu zip), seguir les instruccions per passar els teus mp3, pujar-ho al teu propi web i a jugar!!

Pels mandrosos, que no tingueu un espai on pujar-ho, o que simplement us faci mandra, sempre podeu crear una llista que reproduirà els temes triats des dels radioblogs propietaris.

Aquí podeu veure una petita llista de propostes que us he preparat!!

Mirada jocs-tàlgica

19.4.06


Doncs anem per feina! I començarem amb un petit resum d'aquells jocs que hem deixat enrera en l'anterior web... Ens posem nostàlgics, ens cau una llagrimeta, però sempre mirant endavant!!

  • I quina millor manera de començar? Superbuteo [subbuteo]
  • Quants cops m'ho haureu demanat? i-Sketch [pictionary]
  • I en época de viciada.. impossible no posar una de... Freesudoku [sudokus]

Continuarem... però de moment a veure si la cosa es va animant. I anem entrant un amica de contingut.